Forside

Information fra tandlægen

TÆNDER OG GRAVIDITET

 

”Hvert barn koster en tand” er en gammel talemåde, der heldigvis ikke har noget på sig. Alligevel er det for både mor og barns skyld vigtigt med en sund og alsidig kost. Barnet får jo al sin næring gennem moderen, og barnets kommende tænder udvikles allerede i fosterstadiet.

 

Hormonbalancen ændres, når man er gravid, og tandkødet kan blive påvirket og begynde at bløde. Muligheden for at udvikle paradentose er lidt større end normalt. Derfor er mundhygiejne særlig vigtig under graviditeten, og de regelmæssige tandlægebesøg bør ikke forsømmes.

 

Husk at fortælle tandlægen, at du er gravid, for selv om tandrensning og rutineundersøgelser er helt uskadelige for barnet, vil man måske vælge at udsætte røntgenundersøgelser til efter fødslen.

 

 

Tandfakta.dk er en generel informationsside om tandbehandling. Oplysninger givet i tekst og billeder er udelukkende informativt retningsgivende og kan ikke gælde for en faglig vurdering af specifikke tandbehandlinger eller anden specifik odontologisk rådgivning. Søg altid tandlæge, når du har ondt, har problemer med tænderne eller ønsker specifik rådgivning vedrørende behandling.

PRAKTISERENDE TANDLÆGERS FORBRUGEROPLYSNING  |  AMALIEGADE 17  |  1256 KØBENHAVN K