Forside

Information fra tandlægen

SUNDE TÆNDER HELE LIVET

 

Vi får de første tænder i løbet af vores første leveår, og mælketænderne, som de kaldes, udskiftes fra vi er omkring seks år. De nye tænder er noget større end mælketænderne, og de skubber til dem, så de efterhånden bliver løse og falder ud.

 

Som voksen har man 28 tænder plus de 4 visdomstænder, der normalt bryder frem i løbet af teenageårene. Fortænderne er mere spidse og skarpe end de bageste tænder. Derfor er de gode til at bide og gnave, mens de inderste tænder (kindtænderne) er velegnede til at tygge med.

 

Visdomstænderne dukker først frem i slutningen af teenageårene eller senere. Hos nogle dukker de slet ikke op, og hos andre er der dårligt plads til dem på grund af kæbens størrelse. Hvis visdomstænderne støder imod de andre tænder og af den grund giver problemer, kan man vælge at trække dem ud, men ellers er det naturligvis en fordel af beholde dem.

 

Hvis man sørger for at passe sine tænder med omhyggelig mundhygiejne og sund kost, har man gode muligheder for at bevare sine tænder hele livet.

Tandfakta.dk er en generel informationsside om tandbehandling. Oplysninger givet i tekst og billeder er udelukkende informativt retningsgivende og kan ikke gælde for en faglig vurdering af specifikke tandbehandlinger eller anden specifik odontologisk rådgivning. Søg altid tandlæge, når du har ondt, har problemer med tænderne eller ønsker specifik rådgivning vedrørende behandling.

PRAKTISERENDE TANDLÆGERS FORBRUGEROPLYSNING  |  AMALIEGADE 17  |  1256 KØBENHAVN K