Forside

Information fra tandlægen

Hvorfor koster en guldkrone mere i København end i Frederikshavn?

 

15. februar 2012

 

Pristjek hos tandlæger i forskellige dele af landet har vist, at der er forskel i priserne på de samme ydelser, og det har både dagspressen og de elektroniske medier undret sig over. Ja nærmest fremstillet det i et suspekt skær og antydet, at der så må være nogen, der tjener mere end andre?

 

Svaret er imidlertid noget mere simpelt og jordnært.

 

Privat tandlægepraksis er et liberalt erhverv, hvor konkurrencen, nationalt som regionalt, fungerer i bedste velgående. De enkelte praksis laver deres egne priskalkuler, der afspejler de udgifter, de hver især har. Nogle har høje udgifter. Andre lave. Nogle har været i branchen længe og har for længst afskrevet på alt udstyr, mens andre er nystartede har måske et højere og dyrere niveau vedr. udstyr, materialer, indretning og profil på deres klinik? Nogle leverer en højt specialiseret ydelse, andre gør ikke.

 

Endelig ligger nogle klinikker placeret på dyre strøgadresser i hovedstaden og større byer til dyre huslejer, mens andre ligger i landområder, hvor kvadratmeterprisen på leje og eje er lave.  Akkurat som udgifter til lønninger er et spejl af dette forhold.

 

Derfor kan prisen på den samme behandling være forskellig. Det er der ikke noget hekseri eller mystik i. Det gælder for tandlæger, som det gælder for alle andre virksomheder.

 

 

Tandfakta.dk er en generel informationsside om tandbehandling. Oplysninger givet i tekst og billeder er udelukkende informativt retningsgivende og kan ikke gælde for en faglig vurdering af specifikke tandbehandlinger eller anden specifik odontologisk rådgivning. Søg altid tandlæge, når du har ondt, har problemer med tænderne eller ønsker specifik rådgivning vedrørende behandling.

PRAKTISERENDE TANDLÆGERS FORBRUGEROPLYSNING  |  AMALIEGADE 17  |  1256 KØBENHAVN K