Forside

Information fra tandlægen

GODE RÅD OM PROTESER

 

En protese kan holde længe, men manglen på ”rigtige” tænder i munden får både gummer og kæbe til at ændre sig med tiden. Det betyder, at en protese gerne skal tilrettes af tandlægen med nogle års mellemrum, så den hele tiden sidder perfekt og uden at genere.

 

Det er vigtigt med god mundhygiejne, når man har en protese, så det er en god idé at tage protesen ud og skylle den efter hvert måltid. Det anbefales ofte, at man tager protesen ud om natten, så munden og især gummerne kan få lov til at hvile sig. Protesen anbringes i så fald i et glas med vand, så kunstmaterialet ikke tørrer ud og revner.

 

Protesen skal hver dag lægges i blød og renses med en tandbørste på stort set samme måde, som man børster tænderne normalt, men både tandlægen og den tandtekniker, der har fremstillet protesen, vil give en nærmere instruktion i den daglige pasning. Dertil kommer et årligt eftersyn, hvor protesen får en grundig rensning og ens gummer kontrolleret for sår og sygdomme.

 

 

Tandfakta.dk er en generel informationsside om tandbehandling. Oplysninger givet i tekst og billeder er udelukkende informativt retningsgivende og kan ikke gælde for en faglig vurdering af specifikke tandbehandlinger eller anden specifik odontologisk rådgivning. Søg altid tandlæge, når du har ondt, har problemer med tænderne eller ønsker specifik rådgivning vedrørende behandling.

PRAKTISERENDE TANDLÆGERS FORBRUGEROPLYSNING  |  AMALIEGADE 17  |  1256 KØBENHAVN K