Forside

Information fra tandlægen

PLEJE AF IMPLANTATER

 

Lige efter behandlingen skal tandkødet have lov til at hele. Det tager normalt 8-10 dage. I den periode skal du ikke anvende tandbørste, men i stedet skylle munden grundigt med 0,2% Klorhexidinopløsning, som købes på Apoteket.

 

Efter de ca. 8 dage skal du begynde at børste med en smal tandbørste og mild tandpasta. Sørg især for at holde rent mellem forlængerstykkerne og tandkødet.

 

Har du fået en midlertidig protese, så skal denne også holdes ren, så der ikke overføres bakterier til protesen i det nyoperede område.

 

Rygning forlænger heling af tandkødet og kan på sigt forårsage at implantatet bliver løst og falder ud.

 

Brug dagligt tandtråd mellem alle tænder - også de eksisterende. Børst grundigt omkring forlængerstykker - også bagved. Brug gerne plastikovertrukne  miniflaskerensere til at komme hele vejen rundt om forlængerstykkerne.

 

Tal med din tandlæge hvis du finder det vanskeligt at holde helt rent omkring dit nye implantat.

 

Implantater er ikke stærkere end dit eget tandkød. Så jo bedre du holder rent, desto længere vil din nye tænder holde.

 

 

Tandfakta.dk er en generel informationsside om tandbehandling. Oplysninger givet i tekst og billeder er udelukkende informativt retningsgivende og kan ikke gælde for en faglig vurdering af specifikke tandbehandlinger eller anden specifik odontologisk rådgivning. Søg altid tandlæge, når du har ondt, har problemer med tænderne eller ønsker specifik rådgivning vedrørende behandling.

PRAKTISERENDE TANDLÆGERS FORBRUGEROPLYSNING  |  AMALIEGADE 17  |  1256 KØBENHAVN K