Forside

Information fra tandlægen

PARADENTOSE

 

Paradentose er den væsentligste årsag til, at voksne mennesker mister tænder. Paradentose kan opstå, når bakterier fra maden får lov til at sætte sig fast mellem tænderne, hvor de danner et lag af plak. Plak er altså rent ud sagt en klistret samling af bakterier, der ikke er fjernet.

 

Vi har normalt bakterier i munden, og det er først, når den naturlige balance mellem bakterierne og kroppens immunforsvar forrykkes, at bakterierne forvolder skade. Hvis man spiser mange sukkerholdige ting, vil bakterierne stortrives, og deres affaldsstoffer virker som syre på tænderne.

 

Resultatet er huller i tænderne, og med tiden vil man have store chancer for at udvikle først tandkødsbetændelse og siden paradentose, hvor knoglen nedbrydes og tænderne løsnes. Det er derfor at største vigtighed, at paradentosen kommer under behandling så hurtigt som muligt.

 

Rygere og diabetikere hører blandt dem, der har størst chance for at udvikle paradentose, men vi er alle udsatte i større eller mindre grad. Der er derfor al mulig grund til at tage den daglige pleje af tænderne seriøst og huske de regelmæssige tandlægebesøg.

 

 

 

Tandfakta.dk er en generel informationsside om tandbehandling. Oplysninger givet i tekst og billeder er udelukkende informativt retningsgivende og kan ikke gælde for en faglig vurdering af specifikke tandbehandlinger eller anden specifik odontologisk rådgivning. Søg altid tandlæge, når du har ondt, har problemer med tænderne eller ønsker specifik rådgivning vedrørende behandling.

PRAKTISERENDE TANDLÆGERS FORBRUGEROPLYSNING  |  AMALIEGADE 17  |  1256 KØBENHAVN K