Forside

Information fra tandlægen

KOSMETISK TANDBEHANDLING

 

Der kan være forskellige grunde til, at man er utilfreds med udseendet af sine tænder. De kan være skæve, gulnede, knækkede eller slidt ned, og for mennesker med et uskønt tandsæt kan det betyde alverden at få genetableret sit tandpastasmil. Pæne tænder vil hos de fleste være med til at øge selvtilliden, og man behøver bestemt ikke at være selvoptaget, fordi man overvejer kosmetisk tandpleje.

 

Hvis man fra naturens side har skæve tænder, kan det give problemer med at bide ordentligt sammen og måske skabe hovedpine og smerter i kæberne. Skæve tænder rettes typisk i teenageårene, men en tandretning kan også foretages hos voksne i alle aldre. Der er flere forskellige måder at rette tænderne på, så her må tandlægen med på råd.

 

Tænder kan have forskellige nuancer af hvid, og hvis man ryger eller drikker meget kaffe og te, vil tænderne ofte blive mere gule end normalt. I dag står hvide tænder højt på ønskesedlen hos mange, og tandlægen kan bedømme, hvilke muligheder man har. En tandrensning vil i mange tilfælde være tilstrækkeligt til at fjerne en eventuel misfarvning.

 

Knækkede og nedslidte tænder kan hos tandlægen blive forsynet med en krone, der er en kunstig tand af porcelæn – ofte med en forstærkende kerne af guld. Porcelænstanden kan indfarves, så den får nøjagtig samme hvide farvetone som de øvrige tænder, og den kunstige tand kan holde i årevis.

 

 

 

Tandfakta.dk er en generel informationsside om tandbehandling. Oplysninger givet i tekst og billeder er udelukkende informativt retningsgivende og kan ikke gælde for en faglig vurdering af specifikke tandbehandlinger eller anden specifik odontologisk rådgivning. Søg altid tandlæge, når du har ondt, har problemer med tænderne eller ønsker specifik rådgivning vedrørende behandling.

PRAKTISERENDE TANDLÆGERS FORBRUGEROPLYSNING  |  AMALIEGADE 17  |  1256 KØBENHAVN K