Forside

Information fra tandlægen

DELPROTESER

 

En delprotese er – som navnet hentyder – en aftagelig formstøbt akrylbund eller bøjle med en eller flere kunstige tænder, som kan indsættes i munden, hvor der er behov for det. Det kan være, at man har mistet en række tænder enten på grund af en ulykke eller på grund af paradentose.

 

Protesen skabes efter et aftryk af gummen og de tænder, der er tilbage. Nogle små klips eller bøjler sættes fast omkring de tilbageblevne tænder, så en delprotese vil altid sidde godt fast i munden, når man tygger. Med tiden kan det dog være nødvendigt med en mindre justering af protesen, for gummerne vil normalt svinde lidt med alderen, og bøjlerne i protesen kan blive slappe.

 

En delprotese kan være med til at forøge antallet af bakterier i munden, og det kan give større chance for huller i de tænder, der endnu er tilbage. God mundhygiejne af derfor af allerstørste vigtighed.

 

Alternativet til en delprotese er opbygningen af en såkaldt tandbro, men det kræver, at de tilbageblevne tænder er stærke nok til at fastholde den. Tal med tandlægen om de muligheder, der er i dit tilfælde.

 

 

Tandfakta.dk er en generel informationsside om tandbehandling. Oplysninger givet i tekst og billeder er udelukkende informativt retningsgivende og kan ikke gælde for en faglig vurdering af specifikke tandbehandlinger eller anden specifik odontologisk rådgivning. Søg altid tandlæge, når du har ondt, har problemer med tænderne eller ønsker specifik rådgivning vedrørende behandling.

PRAKTISERENDE TANDLÆGERS FORBRUGEROPLYSNING  |  AMALIEGADE 17  |  1256 KØBENHAVN K